ליטיגציה

/ עורך דין ליטיגציה - לייצוג בבית משפט

עריכת דין היא מקצוע מגוון ורב פנים, אך פסגתו היא ללא ספק ההופעה של עורך הדין בפני בית המשפט – זוהי הליטיגציה.

מקור המילה בשפה הצרפתית ובלטינית, בשתיהן המשמעות היא מי שהינו בעל דין המתדיין במסגרת תביעה משפטית, בין אם עומדת לפניו ליטיגציה מסחרית, ובין אם ליטיגציה אזרחית, שהם שני התחומים בעלי הנפח הרב ביותר המעסיק את בתי המשפט.

עורך דין נדרש למיטב כישורי המקצוע כדי להצליח לייצג באופן נאות את עניינו של לקוח בפני בית המשפט. זו אינה משימה שכל אחד יכול ומוכן לעמוד בה.

כישורי ההבעה בכתב, ההבעה בעל פה, גמישות מחשבתית וקריאת מצבים הם רק קצה של מגוון יכולות וכישורים שרק מתי מעט ניחנו בהם, ומתוכם על התובע או הנתבע לבחור את אלו שהם בעלי ניסיון מעשי רב בתחום.

על עורך הדין העוסק בליטיגציה, לשלוט באמנות החקירה הנגדית, להיות משפטן השולט באופן מקיף בתחום, ולהיות מסוגל לרכז את המאמץ בנקודה הנכונה ובמועד הנכון על מנת שיוכל להניב ללקוח את התוצאה המיטבית בנסיבות העניין.

ניהול מערכה משפטית כולל ירידה לפרטי הפרטים. מהתאמת הלבוש של העד/ הלקוח, ועד שליטה בפסיקה העדכנית הרלוונטית והיכולת לייעץ ללקוח האם ומתי כדאי לו לנסות ולהגיע לפשרה.

מה זה ליטיגציה, ואיך היא מתבצעת בפרקטיקה?

ליטיגציה מורכבת מהחלת הבקיאות המשפטית על הסכסוך, וזאת לאחר שעורך הדין למד את העובדות באופן ששליטתו בהן אינה נופלת מזו של הלקוח.

בליטיגציה – אין דבר כזה 'תיק קל'. וכבר נפסק בבית המשפט העליון וצוטט מאז על ידי כל בתי המשפט ש"אין חקר לתבונת סנגור מוכשר". אמנם זה נאמר במקור בזיקה לליטיגציה פלילית, אך כוחה של אמירה זו יפה ותקף לליטיגציה אזרחית, מסחרית וכן לליטיגציה תאגידית.

כל עורך דין מוסמך רשאי לעסוק בליטיגציה. אך מי הוא ליטיגטור טוב? ומהו המודל שעל תובע או נתבע לחפש כאשר הוא שואל את עצמו באיזה עורך דין לשים את מבטחו.

אומנות השכנוע וליטיגציה בבית המשפט שלובים יחדיו, ולכן, לקוח נבון ייטיב לעשות אם יבחר את מי שייצג אותו בנאמנות, במסירות וללא מורא.

על תובע או נתבע לתור אחר מי שיש לו כבר ניסיון בתחום הליטיגציה ויכול להציג ללקוח עבר מוכח של עמידה באתגרים של ניהול תיק ליטיגציה באופן ראוי. הניסיון הוא הערובה לכך שאותו עורך דין ניחן במכלול התכונות הדרושות והמיועדות ליצירת קשב, הזדהות ואמון בקרב השופט.

מתוך שלל תכונות הוספות ניתן למנות: יכולת קליטת מידע מהירה ויסודית, כושר ביטוי בעל-פה, הבנת כוחה של שפת הגוף ושליטה בה, יכולת משחק, שימוש מתוזמן ונכון במסמכים ובעדים, ובטחון עצמי.

בכל תיק של ליטיגציה מסחרית (ואחרת) אני שם עצמי בנעליו של בית המשפט, ומנסה לפענח כיצד נראה הסכסוך בעיניים אובייקטיביות. הצלחה במשימה זו מאפשרת במקרים רבים להטות את הכף לטובת הלקוח.

עוד לפני שפנית לעורך דין לתביעות – איך נכון לפעול בקבלת תיק ליטיגציה?

אם את/ה התובע:

  • יש לרכז את כל המידע שברשותך (לרבות הודעות טקסט, מיילים, תדפיסי שיחות טלפון, פקסים).
  • אין לכתוב מכתב התראה בלי להיוועץ תחילה בעורך דין.
  • דע/י כי לפניך מערכה לא קצרה, המחייבת גם משאבים כספיים (אגרת תביעה כספית לסכום כסף קצוב הינה 2.5% מסכום התביעה, שכר טרחת עורך דין ובמקרים רבים תשלום בגין מומחים והוצאות נוספות), וגם משאבים נפשיים.
  • בחר/י עורך דין מנוסה רק לאחר שנפגשת איתו פנים אל פנים והתרשמת באופן בלתי אמצעי.
  • כמו בבחירת רופא, אין לבחור בהכרח את הזול ביותר או את מי שבמטיח הבטחות בהתעלם מסיכונים שלעולם קיימים.
  • בחרת עורך דין – גלה לו את הכל! אין להסתיר מידע.

אם את/ה הנתבע:

  • קיבלת תביעה – אל תתקשר לצד שכנגד וגם לא לעורך דינו.
  • רשום את המועד המדויק בו נמסרה לך התביעה.
  • התחל מיד בריכוז כל המידע שברשותך.
  • התחל מיד באיתור עורך דין ליטיגציה.
  • אין להמתין – השעון מתחיל לתקתק לקראת החובה להגיש כתב הגנה ראוי.

משרדנו עומד לרשותכם בכל שאלה ועניין בתחום הליטיגציה. נשמח לסייע לכם במתן פתרונות משפטיים המותאמים באופן אישי לצרכיכם ולדרישותיכם.

לחצו לשיחה צרו קשר

    צור קשר

    / זמינות מיידית