בית המשפט המחוזי בתל-אביב דחה תביעה מצד הפדרציה הישראלית לתקליטים וקלטות נגד תאטרון חולון, על שהשמיע כביכול מוזיקה במהלך הופעות של הבדרן שלום אסייג והפר בכך זכויות יוצרים.
התאטרון, שייצג עו"ד אביתר רגר , טען כי לא היתה לו שליטה על השמעת המוזיקה ושהאחריות מוטלת על האמרגן ששכר את האולם. לטענת רגר, הפדרציה ניסתה ליצור תקדים כנגד כלל התאטראות, אך לא עמדה בנטל. בית המשפט פסק כי להשמעת השירים על-ידי ישראל אדם , אמרגנו של אסייג, לא היתה השפעה על הכנסות התאטרון.
בסופו של הליך שנמשך 5 שנים נפסק כי אמנם התאטרון לא ביקש כתנאי מוקדם לאישור ההופעה להציג בפניו את הרישיון להשמעת מוזיקה בפומבי, אולם לא ידע בפועל על השימוש המפר ולכן לא יכול היה לפעול למניעתו. עדות האמרגן, ולפיה לא מסר קלטות או אמצעי השמעה אחרים לתאטרון, חיזקה את הטענה כי לתאטרון לא היתה שליטה על המתרחש. בית המשפט דחה גם את ההשוואה שערכה הפדרציה בין מקרה זה לבין פסיקת בתי המשפט בעניין אחריות אולמות אירועים, בתי מלון ובתי קפה להפרות בשטחיהן.
עו"ד מסר בתגובה לפסיקה: "זו היתה תביעת אנשי הממון נגד אנשי היצירה, תביעתו של מונופול נגד החלש. אין זה מקרה שהאמרגן לא נתבע. עד כה לא היה מקרה שבו הפדרציה הפסידה בתביעה, מפנה שהנתבעים מעדיפים בדרך כלל להתפשר ולשלם. הציבור ירא מהפדרציה, והיא מנצלת זאת". רגר ציין את תמיכת עיריית חולון ומנכ"ל התאטרון, "שהאמינו בצדקתם והיו מוכנים להגיע עד לפסק דין".