ליטיגציה מסחרית

/ מפגש בין שתי התמחויות משפטיות: ליטיגציה ודיני עסקים

ליטיגציה מסחרית מפגישה בין שתי התמחויות משפטיות נפרדות: ליטיגציה ודיני עסקים (משפט מסחרי). עורכי הדין הפועלים בתחום זה נדרשים להפגין בקיאות ומיומנויות במלאכת ההתדיינות בפני הערכאות המשפטיות ובמוסדות הבוררות והגישור, לשלוט ברזי החוק המסחרי האזרחי וגם להיות בעלי ראיה עסקית ולהתמצות בענף הפיננסי, המקומי והבינלאומי.

המטרה של ליטיגציה מסחרית הינה מתן מענה מקצועי ללקוחות הניצבים בפני סכסוך על רקע עסקי, בין אם הפתרון הנדרש הינו ההסדר בין הצדדים במסגרת הבוררות או ייצוג התיק בבית המשפט.

מה תפקידו של עורך הדין בליטיגציה מסחרית?

על מנת להצליח בליטיגציה המסחרית, עורך הדין זקוק לידע תיאורטי ולניסיון מעשי, הן בתחום הליטיגציה והן בתחום המשפט המסחרי, להבנה מעמיקה של הדינאמיקה המורכבת אשר מתקיימת בכותלי בית המשפט, ולכישורים גבוהים בתחומי טקטיקה ואסטרטגיה, תקשורת בין אישית, כושר שכנוע, יכולת ביטוי בכתב ובעל פה, גמישות מחשבתית ויצירתיות. פעמים רבות נדרש ליטיגטור מסחרי לחשיבה מחוץ לקופסה, על מנת למצוא פתרונות תקדימיים במסגרת החוק.

אולם, כל זה אינו מספיק אלא אם ישכיל עורך הדין להתגייס באופן מוחלט לתהליך ויעשה כל מאמץ על מנת להשיג את התוצאה המיטבית עבור הלקוח, תוך גיוס כל האמצעים המשפטיים הנדרשים.

תחומי הפעילות בליטיגציה מסחרית

ליטיגטור מסחרי מייצג לקוחות עסקיים וציבוריים, בין אם כתובעים ובין אם כנתבעים, בשלל ענפי הפעילות המסחרית והציבורית: חברות ותאגידים, מוסדות, עמותות, אנשי עסקים ונושאי תפקידים בכירים, המעורבים בסכסוכים על רקע עסקי מקצועי שאינו פלילי.

בין שלל הנושאים בהם עוסקים ליטיגטורים מסחריים נמנים:

  • תביעות כספיות ונזיקיות בעקבות הפרת חוזים
  • רמאות ועוולות מסחריות
  • פגיעות בתחרות הוגנת או גניבת סודות מסחריים
  • ניהול משברים על רקע מאבקי השליטה והסדרת קונפליקטים בין דירקטורים, שותפים עסקיים ובעלי מניות
  • ליווי תהליכי פשיטות רגל ופירוק החברה שלא מרצון
  • ועוד.

כמו כן, שירותי ליטיגציה מסחרית מיועדים לפרילנסרים, יזמים פרטיים ובעלי מקצועות חופשיים, הנמצאים במאבקים משפטיים על רקע מקצועי, כגון הפרת הסכמי שכר וחוזי עבודה.

אין חקר למידה שבה יכול עורך דין ליטיגציה להועיל ללקוח, בין כתובע ובין כנתבע. כל תיק דורש לימוד מעמיק של העובדות והתחום הממוקד הרלוונטי לסכסוך.

איך מתבצע התהליך?

הפנייה לליטיגטור מסחרי אמורה להיעשות מיד עם היווצרות הסכסוך, וזאת כדי לא לפספס את השלבים הראשונים, שהינם קריטיים, לתכנון הנכון של התיק.

כבר בשלב הייעוץ, על עורך הדין להגדיר ולנסח את המטרה של ההליך המשפטי ולתכנן את כל השלבים לפתרון הסכסוך, תוך כדי ניסיון להבין את  הרצונות ודרכי הפעולה הן של לקוחו והן של הצד השני. בניית תיק הלקוח כוללת איסוף, מיפוי וניתוח המסמכים לצורך הכנת בסיס ראייתי, המגובה בהוראות הרלוונטיות של החוק, והפסיקה.

כנתבע, קייימת דחיפות רבה להגיע לעורך דין ליטיגציה כמה שיותר מוקדם. אין להמתין ולקוות להישג מול הצד השני ללא טיפול מקצועי בתיק. משהוגשה תביעה והיא נמסרת לנתבע, מתחיל לתקתק שעון אכזרי במירוץ להגשת כתב הגנה.

כתב הגנה הוא המסמך החשוב ביותר של הנתבע. כמוהו כשתיל צעיר שיש לשתול בעומק הנכון, במקום הנכון וישר – אחרת יצמח עץ עקום, או בכלל לא.

כתובע – יש ללקוח פנאי לבחור לעצמו פרקליט מתאים שידאג להכין עבורו כתב תביעה שעשוי כהלכה. וכמו במקרה של כתב ההגנה – כתב התביעה הוא המסמך החשוב ביותר של התובע.

בשני המקרים, המפתח הוא בחירת פרקליט שאתה מאמין ביכולותיו וביושרו המקצועי והאישי, והחשוב מכל – להזין את עורך הדין בכל המידע שיש לך ולא להסתיר שום פרט או מסמך. 

משרדנו עומד לרשותכם בכל שאלה ועניין בתחום ליטיגציה מסחרית. נשמח לסייע לכם במתן פתרונות משפטיים המותאמים באופן אישי לצרכיכם ולדרישותיכם.

לחצו לשיחה צרו קשר

    צור קשר

    / זמינות מיידית