עורך דין לענייני ירושה – כל מה שצריך לדעת

לאחר פטירה של בן משפחה או קרוב מומלץ לפנות לעורך דין המתמחה בענייני ירושה, על מנת לבקש צו ירושה. כל מה שצריך לדעת על התהליך ואיך נקבעים היורשים על פי החוק – במקרה ואין צוואה בנמצא.

ירושה על פי דין

בהעדר צוואה מגדיר החוק הישראלי את המצב כירושה על פי דין. שיטת הירושה בישראל מתבססת על קשר דם, כך שיורשיו של הנפטר יהיו קרובי המשפחה הקרובים אליו ביותר לפי הסדר הבא:

  • בני זוג (שהם הקרובים היחידים שאינם על פי קשר דם)
  • ילדים
  • הורים
  • הורי הורים

ידועים בציבור (על פי סעיף 55 לחוק הירושה) יחשבו בעלי זכויות שוות לזו של בני זוג נשואים אם אינם נשואים ולאחר שהוכיחו כי קיימו משק בית משותף.

יש סדר עדיפות בין יורשים לפי דין. הסדר קובע שכל מי שמופיע בקדימות שהחוק קובע, יורש הכל – על פי החלק הקבוע בחוק, שהוא שילדי המוריש חולקים ביניהם בשווה, וכן חולקים הורי המוריש ביניהם והורי-הוריו ביניהם.

ב"ירושה על פי דין", יהיו היורשים, קרובי המשפחה של הנפטר, כאשר כל מי שהיה בחיים בעת מות המוריש, או מי שנולד תוך 300 יום לאחר מותו, כשרים לרשת אותו.

במקרה ולנפטר אין קרובים הזכאים לרשת אותו לפי דין, יועבר עזבונו לידי האפוטרופוס הכללי במשרד המשפטים. החוק קובע כי היורשים על פי דין הם: מי שהיה במות המוריש בן זוגו וקרובי המשפחה מלידה של המוריש שהם: ילדי המוריש וצאצאיהם, הוריו וצאצאיהם, הורי-הוריו וצאצאיהם.

בן הזוג יורש את תכולת הבית, כולל את המכונית וכמו כן מחצית [1/2] מיתר נכסי העזבון (אם למוריש היו ילדים, נכדים או הורים). אם לא היו למוריש ילדים, נכדים או הורים, יירש בן הזוג שני שלישים [2/3] מיתרת נכסי העזבון, אבל אם היה קשר נישואים עם המוריש של למעלה משלוש [3] שנים והיורש גר עם המוריש בדירה שהיא חלק מהעזבון, בן הזוג היורש יירש את כל הדירה.

באין יורשים שהם ילדים או צאצאיהם או הורים, או אחים או צאצאיהם או הורי הורים – יירש בן הזוג את העזבון כולו.

חשוב לדעת כי קופות הגמל וביטוחי המנהלים של הנפטר, או סכומים שיש לשלם עקב מותו של אדם על פי פוליסת ביטוח אינם נחשבים על פי חוק כחלק מעזבונו של נפטר, והם שייכים למוטב או למוטבים שנרשמו בפתיחתם.

הגשת בקשה לצו ירושה מומלץ מאוד לעשות בליווי עורך דין המתמחה בצוואות וירושת המחזיק בניסיון עשיר בתחום.

בקשה לצו ירושה באמצעות עו״ד ירושה

את הבקשה לצו ירושה יש להגיש ללשכת רשם הירושה שבאזור סמכותו היה מקום מושבו של המוריש, באמצעות טופס מקוון (דרך אתר השירותים והמידע הממשלתי) או באמצעות טופס ידני. למידע נוסף אודות התהליך קראו כאן >

משרד רגר את רגר – עורכי דין ונוטריון, עומד לרשותכם בכל שאלה ועניין בתחום צוואות וירושות. נשמח לסייע במתן פתרונות משפטיים, המותאמים באופן אישי לצרכים ולדרישות שלכם. לקביעת פגישת ייעוץ התקשרו לטלפון: 077-9967722 או מלאו פרטים בטופס המצורף.

לחצו לשיחה צרו קשר

    צור קשר

    / זמינות מיידית