ייפוי כוח מתמשך בגיל השלישי

/ פתרון יעיל, נוח ונגיש לבני הגיל השלישי

הליך חתימת והפקדת ייפוי כוח מתמשך מספק פתרון יעיל, נוח ונגיש לבני הגיל השלישי, המבקשים להיערך לתקופה בה יזדקקו לסיוע בטיפול בענייני גופם ורכושם, בשל הזדקנות או הידרדרות במצב בריאותם המנטאלית. על פי חוק בישראל, לכל אדם אשר איבד כשירות משפטית, ואינו עוד בעל יכולות של תפקוד מנטאלית, הנדרשות על מנת לקיים שגרת חיים עצמאית, ימונה אפוטרופוס, כאשר תפקידו הינו לפעול בשמו על מנת לשמור על זכויותיו ולטפל בענייניו.

אולם, מינוי האפוטרופוס מתבצע תמיד על ידי בית המשפט לאחר שהקשיש כבר אינו בדעה צלולה ואינו מסוגל להשפיע או להתערב בהחלטות של בית המשפט.

לעומתו, ייפוי כוח מתמשך נעשה לפני השינוי במצבו של הקשיש, בשלב בו הוא עדיין מסוגל לקבל החלטות ולהביע את רצונותיו באופן בהיר, או בלשון החוק: ״בעל כשירות המסוגל להבין בדבר מסוים ולקבל החלטות מושכלות בקשר אליו״.

לפיכך, בניגוד למינוי האפוטרופוס, ייפוי כוח מתמשך בגיל השלישי מגן על זכות של הקשיש לקבל החלטות על חייו באופן עצמאי ולקבוע ולשלוט כיצד ועל ידי מי יטופל בעתיד, כאשר יהפוך לחסר ישע.

תחומים המוסדרים על ידי ייפוי כוח מתמשך

על ידי חתימה על מסמך ייפוי כוח מתמשך, יכול הקשיש למנות לעצמו, על פי רצונו החופשי, נציג מיופה כוחו, אשר ידאג לצרכיו בעתיד, כאשר יזדקק לעזרתו. ההליך מסדיר את שני התחומים העיקריים בחיי האדם:

  • התחום האישי (עניינים אישיים לרבות בריאות) הכולל את כל הפעולות הנדרשות כדי לשמור על חיי הקשיש, תוך כדי התחשבות בצרכיו ובקשותיו, לרבות עניינים הנוגעים לרווחתו וצרכי היום יום שלו, מקום מגוריו, בריאותו הנפשית והפיזית.
  • תחום הרכוש (ענייני הרכוש) המכיל את מלוא הפעולות הנדרשות לניהול רכושו, כספים ונכסים של הקשיש.

ייפוי כוח מתמשך בגיל השלישי: הליך החתימה

תהליך החתימה על המסמך מתבצע בנוכחות של עורך הדין, אשר מחויב להסביר לשני הצדדים את המשמעויות וההשלכות של המסמך ולוודא שהצדדים כשירים משפטית וחותמים על ההסכם מרצונם החופשי.

המסמך מאפשר לקשיש למנות מספר מיופי כוח ולחלק ביניהם אחריות עבור טיפולו. כמו כן, בעודו ממלא טופס ייפוי כוח מתמשך, רשאי הקשיש לציין תנאים מיוחדים לטיפול בענייניו בתחומים מסוימים, ולאשר או לאסור ביצוע פעולות מסוימות, בהתאם לראות עיניו. בנוסף, הממנה רשאי לציין מתי ובאילו נסיבות ייכנס ייפוי הכוח לתוקף.

לאחר מילוי הטופס, המסמך נחתם על ידי עורך הדין, הממנה ומיופה הכוח, נסרק דיגיטלית ונשלח למשרד האפוטרופוס הכללי. לאחר קבלת אישור מאפוטרופוס הכללי, יוגדר המסמך כחוקי, וימתין לשעת הצורך כדי להיכנס לתוקף – אם וכאשר יקרה הדבר.

הממנה רשאי לשנות או לבטל את ייפוי הכוח המתמשך, בהתאם לרצונו בכל עת ועל ידי מסירת הודעה בכתב למיופה הכוח ולאפוטרופוס. ניתן אפילו לשריין את ייפוי הכוח לקבוע בו מראש, שהוא יישאר בתוקפו גם אם יבקש לבטלו לאחר שחדל להבין בדבר, אבל נשמרת הזכות לפנות לבית המשפט ולבטל מגבלה זו.

משרדנו עומד לרשותכם בכל שאלה ועניין בנוגע לייפוי כוח מתמשך. נשמח לסייע לכם במתן פתרונות משפטיים המותאמים באופן אישי לצרכיכם ולדרישותיכם. התקשרו אלינו 077-9967722 או השאירו פרטים בטופס המצורף.


אולי יעניין אותך גם:

ייפוי כוח מתמשך

ייפוי כוח מתמשך מחליף תהליך ארוך ויקר של מינוי אפוטרופוס ומעניק לכם שקט משפחתי ואישי. כך תוכלו לתכנן את העתיד שלכם – כבר היום!

לחצו כאן >

ייפוי כוח מתמשך מול אפוטרופוס

מה היתרונות של ייפוי כוח מתמשך לעומת מינוי אפוטרופוס?

לחצו כאן >

כמה עולה ייפוי כוח מתמשך?

מה המחיר של ייפוי כוח מתמשך? ומהם הגורמים המשפיעים על המחיר?

לחצו כאן >
לחצו לשיחה צרו קשר

    צור קשר

    / זמינות מיידית