עורך דין לענייני קניין רוחני וזכויות יוצרים

זכויות יוצרים מהווים ענף של המשפט, המבקש לשמור על איזון ובקרה בין הצורך לעודד יצירה מקורית מכל סוג, ומנגד הרצון להנגיש אותה לכל אדם אחר במחיר שווה לכל נפש או בלא תמורה.

בעידן של נגישות אינסופית למידע ברשת, מידע הכולל תמונות, סרטים, הדרכות מצולמות ועוד, הופכת מלאכה זו לקשה מתמיד, ומחייבת התמצאות בחוק העדכני ובפסיקה המפרשת אותו מפעם לפעם.

קל מתמיד להעתיק יצירה מקורית של הזולת, וליהנות מפרי עמלו וכושר היצירה של מישהו אחר. רוחניות אין למצוא כאן, אלא כסף ויצרים. כאשר הממציא יושב בארה"ב, והמייצר בסין, איך נשמור על זכויות יוצרים?

רק מארג יעיל, הוגן ורלוונטי של חוקים ואמנות בינלאומיות יוכל לתת מענה למי שמבקש להגן ביעילות על המצאה שלו או על יצירה מקורית שלו בתחום זה.

זכויות יוצרים בישראל

לאחר שנים של בצורת חקיקתית בתחום, נחקק בסוף שנת 2007 חוק זכות יוצרים התשס"ח – 2007 שהביא בשורה לעוסקים בתחום.

כדי לזכות בהגנת החוק, נדרשת זיקה לישראל, והוא קבע כי תהא זכות יוצרים ביצירה מקורית שהיא יצירה ספרותית, יצירה אמנותית, יצירה דרמטית או יצירה מוסיקלית, המקובעת בצורה כלשהי ובתקליט.

הוצאו מגדר הגנה ונתחדדה האבחנה החשובה בין הזכות שיש בדרך הביטוי של עניין, לבין העניין עצמו כל עוד הוא בגדר רעיון, תהליך ושיטת ביצוע, מושג מתמטי, עובדה או נתון וחדשות היום.

כך למשל, אייטם בחדשות היום עשוי בהחלט להפוך לסרט או מחזה מצליחים ומניבי רווחים נאים, תוך שמירה על זכות יוצרים של היוצר אותם, אך על חדשות עצמן אין הגנה. בכפוף לכללים שקבעה הפסיקה, אדם יכול לחבר מחזה אודות רעיון מסויים, וזולתו יחבר לאחר מכן מחזה על אותו רעיון, ובכל זאת לא יראו במחזה השני משום העתקה אסורה.

כדי לעודד לימוד עצמי, מחקר והוראה, מתיר החוק שימוש הוגן ביצירה שיש בה זכות יוצרים.

החוק שחרר חסם של ביצוע פומבי במוסדות חינוך והתיר שימושים בספריות ובארכיונים תחת מגבלות החוק, ואף שימוש ביצירות מוגנות לצורך שיקום והקמה מחדש של בניינים.

כלל חשוב נוסף בחוק זכויות יוצרים, שנחיצותו מתחדדת בעולם העבודה החדש והטכנולוגי קבע ברירת מחדל לפיה המעביד הוא הבעלים הראשון של זכות היוצרים ביצירה שנוצרה על ידי עובדו לצורך עבודתו ובמהלכה, אלא אם כן הוסכם אחרת.

כללי הבסיס של תקופת זכות היוצרים הינם שזכות יוצרים ביצירה חלה בימי חייו של היוצר ושבעים שנה לאחר מכן, ובתקליט או ביצירה שהמדינה היא הבעלין הראשון שלה – חמישים שנה ממועד היצירה.

מי ירשום סימני מסחר ומי יגן באופן מיטבי על קניין רוחני וזכויות יוצרים? רק עורך דין זכויות יוצרים. מסוכן לחפש ולהסתמך על מידע אודות זכויות יוצרים באינטרנט. המידע הנמסר ברשת אינו כולל אחריות, ורק עורך דין זכויות יוצרים ירהיב עוז לתת תשובות מוסמכות על שאלות קונקרטיות.

תפקידיו של עורך הדין בתחום זכויות יוצרים

מי מכיר את הסימן ©? מי מכיר את הסימן ™?

מבולבלים? אתם בחברה טובה.

רק עורך דין פטנטים או עורך דין זכויות יוצרים יידע לנווט אותכם בסבך הזה. סימן מסחר ומסחר שירות או סימן מאשר, או אולי סימן קיבוצי. האם להגיש בקשה לאומית או בקשה בינלאומית?

עורכי דין מרבים לכתוב ולייצר מסמכים. הם עצמם יוצרים מסמכים שיכול ויהיו בהם זכויות יוצרים.

האימרה הידועה : 'אם יש ספק – אז אין ספק', מיועדת למקצוענים המבקשים לצמצם את הטעויות בהתנהלותם.

אין כל סיבה שמי שבפניו סוגיה המערבת זכויות יוצרים ייקח סיכונים מיותרים שעלולים במקרה קיצון להוריד לטמיון תכנון עסקי שלו. אנשי מקצוע שהם עורכי דין בתחום קניין רוחני יודעים את המלאכה ומרבים להיוועץ אחד עם השני בפורומים מקצועיים.

משרדנו עומד לרשותכם בכל שאלה ועניין בתחום קניין רוחני. נשמח לסייע לכם במתן פתרונות משפטיים המותאמים באופן אישי לצרכיכם ולדרישותיכם.

לחצו לשיחה צרו קשר

    צור קשר

    / זמינות מיידית